banner
x

Hírlevelünk: Értesüljön legjobb árainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre »

Garázsberendezések, Garázs és műhely felszerelések

Garázsberendezések, Garázs és műhely felszerelések

Garázsberendezések, garázs és műhely felszerelések széles választéka.
Webshopunkban megvásárolhatóak továbbá hegesztők, csörlők, alkatrészmosók
Garázsberendezések, garázs és műhely felszerelések széles választéka.

Mi a különbség a garázs és a műhely felszerelések között?

A leginkább a felhasználás célja. A két terület ma már kezd összemosódni, régebben még élesen elhatárolódott egymástól a két műfaj. A műhely azt a területet jelentette, ahol az autókat javították, a garázs pedig a járművek tárolás helyét. A garázsban inkább az autók tisztítására, állapot megőrzésére használatos eszközöket, szereket tartottak. A műhelyben a szereléshez használt szerszámok, eszközök voltak.

Hogyan működik ez manapság?

Az átlagos autós is elkezdett szerelni, főleg az idősebb használt autót tartók, ők már nem csak azzal foglalkoznak, hogy tisztán tartják a járművüket, hanem kisebb-nagyobb javításokat is elvégeznek rajta. A munkák nagysága attól függ, hogy ki mekkora mersszel vagy szaktudással rendelkezik. Az otthon, házilag történő javítás lehet egy időtöltés, hobbi is, de költség csökkentés is, ahol a szerelés több ezer forintos óradíjait nem akarják vagy nem tudják kifizetni. A műhely az a hely, ahol hivatásszerűen autókat javítanak.

Mi különbözteti meg a két felhasználási területet?

Egy dolog: a szerszámok, felszerelések minősége. Optimális esetben a szerelő műhely professzionális, jóval többet kibíró szerszámokkal dolgozik, nekik a drága az olcsó, mert a szerszám, a felszerelés a rendszeres napi használatban sokat kibír. A használt eszközök nem törnek vagy hajlanak el, nyugodtan lehet velük dolgozni. Ezzel szemben a garázsban, otthon, a saját kedvére szerelő autótulajdonosnál vagy hobbistánál leginkább az átlagos minőségű, olcsó felszerelések találhatók, amelyek jók az adott feladatra, de a rendszeres nagy igénybevételt, üzem órákat nem valószínű, hogy kibírnák. Viszont a lelkes hobbista céljainak tökéletesen megfelelnek.

Milyen kategóriák léteznek a garázsfelszerelések között?

Aránylag jól szét lehet választani a területeket, az egyik legfőbb, az amelyek az autók szereléséhez szükségek. Itt a munkák végzéséhez szükséges szerszámokat, eszközöket találni. Külön kasztot képviselnek a gumikhoz kapcsolódó dolgok, szerszámok. Szintén teljesen különálló terület a levegővel kapcsolatos dolgok, például a kompresszorok és a sűrített levegőt felhasználó eszközök. Az alkatrészek tisztítátása, mosása szintén egy elég jól körül határolható területet jelent.

Melyek a gumikkal kapcsolatos felszerelések?

Az első természetesen a szereléssel kapcsolatos gépek, ebbe a körbe bele tartozik az a masina, amivel a keréktárcsáról leszedik a gumit, a másik fajtáját a gépeknek azok teszik ki, amelyek a centírozásba segítenek. Ez az a tevékenykedés, amely során a felfújtatott kereket megpörgeti a gép, és kijelöli, hogy hová tegyenek súlyokat. Ezeket vagy felragasztják a tárcsa felületére (könnyűfém keréktárcsa), a hagyományos acél tárcsánál pedig rögzítik a szélén. A végeredménye a munkának, hogy a kerék ki lesz egyensúlyozva, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kormányt nem rázza, és simán fut az autó.

Mi elérhető még a gumis területen?

Speciális eszközök is beszerezhető, ezek között olyan "egzotikus" szerszámok, gépek is találhatók, mint a sérült keréktárcsák kiegyengetésére szolgáló gépek. Ezek segítségével vissza lehet hozni az "életbe" időnként olyan könnyűfém felnit is, amely a kukába kerülne.

Az itthon előszeretettek használt szó a német Felgenband, szekér keréken lévő fém abroncs szóból érkezett hozzánk, a németek pedig a latin görbe, görbületből vették át. A kompresszor abban segít, hogy a levegőt összepréselje és egy zárt, biztonsági lefúvó szeleppel ellátott tartályba préselje. Az így tárolt levegővel nem csak a gumi abroncsot lehet felfújni. A gumis tárgykört a gumicsővel és a nyomásmérővel ellátott szerkezettel zárjuk, amivel pontosan be lehet állítani az abroncsban lévő nyomást.                

A kompresszor mit jelent?

A kompresszor olyan berendezés, amely össze tudja sűríteni a levegőt vagy más gázt. Ezt követően kisebb lesz a térfogata a gáznak, a nyomása pedig megnő. A szó az angol összenyomó kifejezésből jött a magyar nyelvbe, az angolba pedig a latinból érkezett. Az eredete az össze és a nyom latin szavakra vezethető vissza.

Milyen kompresszorok kaphatók webáruházunk garázsfelszerelés részében?

Sokféle kompresszor elérhető nálunk, ugyanis rengeteg célra lehet használni őket. A legegyszerűbb használati szintet a takarításra és kerékfújtatásra használt jelenti. Itt nincsenek nagy elvárásások a teljesítménnyel és a tárolt levegő mennyiséggel kapcsolatban, mert ezt az alapkészülékek is könnyen teljesítik.

Ha szerszámok meghajtására is használják, akkor kell a tervezés, aminek segítségével pontosan megtudják határozni a légtartály mérete mellett, a kompresszor levegőszállítási képességét is. Ha megvan az információ, hogy most és később milyen gépeket, szerszámokat működtetnének a kompresszorral, akkor könnyedén ki lehet választani, hogy melyik típust vásárolja meg.            

Sűrített levegős szerszámok?

Itthon még kevésbé terjedtek el, külföldön már nagyobb hagyománya van annak, hogy különféle gépeket, pl. csiszolókat, gyors darabolókat (flex), kerékkulcsokat, csavar kulcsokat és más gépeket sűrített levegővel működtetnek. Természetesen ezeket a gépeket, szerszámokat is megtalálja a webáruházunk garázsfelszerelés részlegén.

Szerszámokat a webáruházunk garázsfelszerelés részlegéből!

Mielőtt jobban elmerülnénk a szerszámok világában, bemelegítésnek járjuk körül a tárolásukat. Az első lépést azok az összehajtogatható tárolók jelentik, amelyeket ponyva szerű, erős anyagból készítettek. Ezek olyanoknak ajánlható, akik autóban használható, hordozható, nem túl nagy szerszám tárolót keresnek.

A következő lépcsőt a szerszámos ládák jelentik, amelyek az otthon szerelgető hobbista céljainak tökéletesen megfelelnek. Lehet bőszen nézelődni a webáruházunk, garázsfelszerelés szekciójában, mert a ládák mérete, belső felosztása nagyon nem mindegy, ebből is komoly választékkal állunk a vásárlóink rendelkezésére. 
                
Milyen szerszám tárolás létezik még?
 
A különféle méretű ládák fölött azok a gurulós tárolók találhatók, amelyek jóval nagyobb szerszám mennyiséget tudnak befogadni. Ezeknek a tetején található sík felület, ahova alkatrészek és szerszámok is tehetők. A csúcsok csúcsát a szerszámok tárolásában a falra rögzíthető szekrények jelentik, ez és az előbb említett - gurulós kivitel - már nem a lelkes, otthon szerelgető hobbista garázsában pihen. Ez a szint komoly termelőeszköznek tekinthető, amit az autószerelésből, karosszéria javításból vagy az autóvillamosságból élők használnak.        

Szerszám készletek?

Ezekből is igen nagy a webáruházunk garázsfelszerelés részlegének a választéka, itt is megtalálható az olcsóbb, belépő szintű készlet, és ennek az árának többszörösébe kerülő profibb. A szerszám készletek között megtalálható a hagyományos villáskulcs szériák, a csillagkulcs, amivel nehezebb "elnyalni" a csavar vagy az anya hatlapú fejét. A kulcs készletek között megtalálni a különféleképpen meghajlított verziókat is, ezek nehezen hozzáférhető és fura szögben lévő csavarok oldására és meghúzására valók.  

Mit jelent a Crova, krova készlet?

Aki régebben dolgozik a szerelő szakmákban, azoknak nem újdonság a krova, krova készlet elnevezés, amelyet a dugókulcsokra is mondják. Ez olyan készletet jelöl, amely dugó alakú, a belseje üreges és elviekben tökéletesen ráfekszik a csavarra vagy az anyára. Így könnyebben lehet szerelni.
Az elnevezés eredete elég prózai, semmi különlegesség nincs benne: a név a króm és a vanádium szavak első két betűjére utal. Ez a két fém, amely segítségével az acélt  szilárdabbá lehet tenni. A krova készlet ilyen ötvözetből készült és ezt használta egy gyártó anno márkanévként.  

Racsni?

A mai krova készletek is tartalmaznak racsnis kulcsot, amely természetesen megtalálható a webáruházunk, garázsfelszerelés részlegében is. A racsni olyan szerkezetet jelent, amelynek a csavar meghúzási iránya változtatható. Így a szerszám levétele nélkül, csak a forgásirány megváltoztatásával lehet, akár kis mozdulatokkal is meghúzni, illetve lazítani a csavarokat és anyákat. A lényege a racsninak, hogy csak egy irányba "húz", a szót a németből vette át nyelvünk. Ott a kereplő szóból jött, amely teljesen illik hozzá, mert kerepelő hangot ad a szerszám.
           
Mágnes a műhelyben?

Igen, meglepő és elsőre idegennek hat a dolog. A webáruházunk garázsfelszerelés részlegén a leginkább a csavarhúzók végein található mágnes. Ezek a szerszámok arról ismerhetők meg, hogy a hegyük fekete.
A következő lépcsőt különféle tálak jelentik, amelyek mágnesesek. Ezek abban segítik a szerelők munkáját, hogy a bele rakott csavarok, fém alkatrészek nem borulnak ki akkor sem belőle, ha például véletlenül belerúgnak vagy fellökik.

A mágnesek még fellelhetők a szerszám tárolásban is, itt olyan hosszúkás fémdarabra kell gondolkodni, amely erős mágnest tartalmaz. Erre lehet feltenni a kulcsot, csavarhúzót és más szerszámot, hasonló a konyhában használt mágneses tárolóhoz. Jellemzője a helytakarékosság és az egyszerű kezelhetőség.

Mit használnak még a szerelők?

A webáruházunk garázsfelszerelési részlege igen bőséges, amiben a hobbistáktól kezdve a szerelésből élőkig, mindenki megtalálja a magának megfelelő szerszámot, eszközt. Ezek között a felszerelések között megtalálható a szerelők munkáját megkönnyítő görgős fekpad, amely az autó alatti szerelésben tud segíteni.

Hasonló a funkciója a görgős széknek, amelyiknek a magassága állítható. Így az autó mellett ülve lehet szerelni a járművet. A különféle szerelő lámpák gyakorlatilag külön kasztot képviselnek, ezek között megtalálhatók akkumulátorosak és a megszokott hálózatról táplálhatók. Közös bennük, hogy strapabíróak, koszos kézzel is könnyű a ki és be kapcsolásuk, fontos tudni róluk, hogy LED biztosítja a fényt, amely takarékos és erős fényforrás.

Mi található még a garázsfelszerelések között?

Különféle berendezések, itt van példának az, amelyeket a futómű állítására használnak. Ezek segítenek abban, hogy az autó futóműve a gyári értékeknek megfelelően álljon. Ekkor már nincs az, hogy a gumi egyik oldala kopik csak és más hasonló "bolondságok". A hegesztőgépek külön kasztot képviselnek, itt is széles a webáruházunk választéka. A belépő szintet a hobbistáknak készült, kerítés javításra más egyszerűbb munkákra való ívhegesztő jelenti. Innen lehet fentebb lépdelni a profibb berendezések felé.

Tisztítás és olajcsere?

Igen, ezeken a területeken is tud segíteni a webáruházunk garázsfelszerelés részlege. A tisztítás terén, a skála alján ott vannak a különféle drótkefék, eggyel fentebb lépve már az alkatrész mosók találhatók, amiben egyszerűbb, könnyebb az alkatrészek tisztítása. A következő szintet a homokfúvók jelentik, amikből létezik asztali kivitel a kisebb tárgyakhoz. A méretük növekedhet, az "űrhajós" ruhára hasonlító védőöltözetben működtethető autó karosszéria és más testes fém elemek tisztítására használható homokfúvó jelenti a csúcsot.

A motor, váltó és a differenciálművek olajának a biztonságos és környezetbarát leeresztésében segítenek az a tárolók, amiben szinte fröccsenés mentesen lehet az olajat beleengedni.