banner
x

Hírlevelünk: Értesüljön legjobb árainkról!

Iratkozzon fel hírlevelünkre »

Autóápolás – Nálunk minden kapható, amivel széppé tehető az autó autóápolás webáruház

                        Autóápolás webáruház: műszerfalápoló, gyorsviasz, krómtisztító paszta

Autó akkumulátor saru és kiegészítői Webshop, akkumulátor saru webáruház

Autóápolás webáruház: műszerfalápoló, gyorsviasz, krómtisztító paszta


A webáruházunk egyik slágerterméke a mikroszálas kendő, honnan ered és ki találta fel?

Az autó tisztítás és az autóápolás új fenegyereke Németország szülötte. Egy takarító vállalkozó fedezte fel a mikroszálas anyagot, amiből az autók ápolására használt törlő kendőt is készítik.

Hogyan működik a mikroszálas kendő, az autóápolás egyik leghatékonyabb darabja?

A kendőnek az adja a működőképességét, hogy a benn lévő poliamid, poliészter szálakat, apró hurkokká, horgokká szövik. A tisztítási munkát ezek a hurkocskák végzik.

A webshopunkban hány fajta mikroszálas kendő kapható?

Sokféle kendő elérhető, ezeket különféle célokra használhatják, vannak közöttük olyanok, amelyek a háztartásban is alkalmazhatók, de néhány speciális fajtáját, például professzionális autókozmetikusok is vásárolják.      

A mikroszálas kendőnek mi a köze a víz takarékossághoz?

Elég sok, ugyanis jóval kevesebb vízzel vagy víz nélkül is lehet vele tisztítani. A tisztító kendő képességéről sokat elárul, hogy a hurkocskák az esetek 95 százalékban elvégzik a munkát, így tisztítószert, vizet nem kell használni vagy pedig csak minimálisat.

Hogyan működik a mikroszálas kendő?

Úgy, hogy a benne lévő hurkocskák végzik a piszkos munkát, a rendkívül apró szálak fellazítják a szennyeződéseket és így távolítják el a felületről. Ezt fizikai-mechanikai takarításnak hívják.

Hogyan válasszunk autó sampont?

A szakértők szerint, szerencsés dolog pH semlegest választani, ezen felül környezetbarát sampont, amely a talajt és az élővilágot sem károsítja. A webshopunkban, rengeteg autóápolási termék közül válogathat, samponok közül is elég sokféle kapható.

Milyen kiszerelésben kaphatók a autósamponok?

Megtalálható közöttük a kisebb és nagyobb, attól függ mire kell, mire szeretnék használni. Az autósnak elég a kisebb, pl. literes kiszerelés, ami koncentrátum formában van, és nagyon sokáig elég. Aki viszont autómosót vagy autó kozmetikát üzemeltet, annak természetesen a nagyobb kiszerelésű, esetenként professzionálisabb terméket ajánljuk, ami otthoni használatra felesleges.

Hogyan mossunk autót?

Természetesen úgy, hogy a webáruházunkban megvásárolt termékeket használja, legyen szó autósamponról, keféről, szivacsról vagy mikroszálas kendőről. A második lépés a profik szerint, hogy áztató mosással vagy lazító habozással kell kezdeni. Ekkor az történik, hogy a szennyeződéseket a víz és a hab fellazítja és ezért jóval könnyebb a tisztítás.
Amíg ázik a felület, addig neki lehet állni a keréktárcsák és a gumiabroncsok mosásának, tisztításának.

Mivel tisztítsuk a keréktárcsát?

Erre szerencsés a webáruházunkban kapható, speciális felni mosó kefét és a könnyűfém kerekek tisztítására alkalmas tisztítószert használni. Ebbe a kettősbe érdemes beruházni, mert ezekkel jóval könnyebb és gyorsabb a keréktárcsák tisztítása. A keréktárcsára rakódott szürkés-fekete fékbetét port nem érdemes otthoni tisztítószerekkel takarítani, mert ezek tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek a keréktárcsa lakk és festék rétegét károsíthatják.        

Miért mossuk télen gyakrabban az autót?

Azért, mert télen a karosszériára, a karosszéria illesztésekbe, az autó kerékjárataiba és az aljára rakódott szennyeződések melegágya a rozsdásodásnak és a fényezés mattullásának. Ezért érdemes a téli időszakban gyakrabban meglátogatni a mosót és alaposan letisztítani az autót.   

Miért érdemes gyorsan eltávolítani az autóra került madárűrléket és fa nedveket?

Azért mert ezek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek nem tesznek jót a fényezésnek, marják, foltokat hagynak rajta. Ezért szerencsés dolog minél hamarabb letakarítani a "megjelölt" autókat.

Miért nem szerencsés automata mosóban mosni a járművünket?


Azért, mert a gépi mosókban alkalmazott kefék nyomai meglátszanak a fényezésen, ezek azok a hosszú és vékony csíkok, amelyek látszódnak a karosszérián. Ezt eredményezi a rendszeres gépi autómosás.     

Miért mossuk az autót árnyékban és ne tűző napsütésben?


Azért, mert hamar megszárad rajta nem csak az öblítő víz, hanem a vegyszeres, samponos, koszos víz is. Ennek hátránya, hogy a fentebb említett anyagok a nap hatására bele "égnek" a felületbe és ez nem jó.     

Mi rongálja legjobban az autó fényezését?


Két fő károsító tényező létezik, egyik a nedvesség, a másik pedig a kosz. A működésük az, hogy a nedvesség a felületre került kosszal együtt elkezdi mattítani, koptatni a karosszérián lévő festéket.

Mit jelent a két vödrös mosás?


Hatékony mosási technikát, amihez meg lehet vásárolni a webáruházunkban a szükséges eszközöket, legyen szó autósamponról vagy szivacsról. A technika annyit tesz, hogy egyik vödörbe az autó samponos vizet tesszük, a másikba pedig a tiszta, öblítő vizet.
Miután a samponos szivaccsal áttöröltük az autót, utána a szivacsot a tiszta vízben kimossuk. Ez után mártjuk meg ismét a samponosban. A végeredménye a tiszta autó, és a koszos öblítővíz. A trükk ott van, hogy nem a szennyeződésekkel teli vízzel történik a jármű mosása, hanem a tisztábbal, így a vízben lévő kosz nem karcolja a felületet.

Mi a következő lépés a mosást követően?


Első pillantásra tisztának látszik az autó, de ez csak egy illúzió. Ha alaposan megnézzük, akkor lehet rajta találni madárűrlék maradványokat, kátrány foltokat, fa nedv maradványokat és fém port is. A következő lépés, ezeknek a szennyeződéseknek az eltávolítása.

Ezt mivel tegyük?


Mivel webáruházunknak igen széles a választéka, ezért itt elérhetők nem csak a korábban említett mikroszálas kendő és más autóápolási felszerelés, hanem a XXI. század, az űrkorszak gyümölcse, az itthon is egyre ismertebb tisztító gyurma. Ezzel végezhető el a felület legalaposabb tisztítása, az eredményesség nem csak a fényezésen látszik, hanem a koszosodó gyurmán is.

Az autóra került kátrányt mivel takarítsam le?


Mivel kőolaj alapú a kátrány, ezért érdemes kátrány tisztítóval neki állni, ami kimondottan ilyen szennyeződések eltávolítására találtak ki. A webáruházunkban elérhető a kátránytisztító.   

A háztartási tisztítószerek alkalmasak-e az autó tisztítására?


Nem. Maximum az ablaktisztítót érdemes használni. A korábban emlegetett pH semlegesség és a jó minőségű, autókhoz kifejlesztett samponok a korábban felvitt polírozó szereket nem pucolják le, nem "marják" le a fényezésről, hanem hagyják "kibontakozni" őket. Ezért kell a webáruházunk autóápolási választékból válogatni és vásárolni, nem pedig a konyhában, fürdőszobában található háztartási holmikat használni.

Mi következik az autó mosást követően?


Ha tiszta a gépjármű felülete és a kerekei, akkor a két utat választhatunk, egyik, hogy saját magunk állunk neki a felület kezelésének, amivel a fényezés élettartamát és minőségét is lehet javítani. A másik út az autó kozmetikushoz vezet, aki professzionális módon végzi a polírozást, gépekkel és sok éves szaktudással.

Mi a mosás utáni követező lépés, ha mi végezzük a munkát?


Ilyenkor, amikor patyolat tiszta a karosszéria, fokozatosan kell haladni a polírozással, első körben egy ápoló polírt kell csinálni, amely csak a legkisebb hibákat tünteti el. Ez után érdemes egy szemlét tartani, hogy ez a fokozat mire volt elég. A következő lépést a lakk tisztító polír jelenti, ezt a fényezés megújító követheti, a csúcsot, a "mindent" eltüntető fényezés korrekció polír jelenti.


Hogyan polírozzak otthon?


Mivel a polírozást is sokféleképpen lehet csinálni, és gyakorlatilag szakmát is jelent az autókozmetikus, csak az alapokról fogunk pár szót szólni. A részletekben való elmerülésre ott vannak a videók és a leírások. Első lépésként a webáruházunkban kell szét nézni, hogy a különféle polírpaszták közül kiválasszuk az autónknak megfelelőt.
Az árnyékban történő polírozás az első szabály, a kettes, hogy a speciális ruhával körkörös mozdulatokkal kell felvinni a pasztát. Ennek a kis puha szövetnek a neve, az igazán magyaros aplikátor, amit természetesen lehet kapni a webáruházunkban. A száradást követően a puha ruhával kell áttörölni a polírpasztát.

Milyen polírpasztát vásároljak?


A webáruházunkban széles választékot talál, a legfontosabb, hogy tudja pontosan mire akarja használni a pasztát, tehát csak egy megszokott, általános karbantartásra vagy pl. új autója van és azt szeretné óvni. Megint más kell a leharcolt, rossz állapotban lévő, karcos és be mattult fényezés rendbe tételére. A kínálatunkban megtalálja a céljainak megfelelőt.

Melyik anyag a viaszok királynője?


Egy természetes anyag, a karnauba pálma ((Copernicia prunifera) által termelt viasz, amelyet hosszadalmas eljárással vonnak ki a pálma leveleiből. Azért alkalmazzák az autóápolásban, mert megszilárdulva a felülete keményebb, mint beton. Ezen felül csillogó felületet biztosít és védi a vele ápolt dolgot, legyen az cipő, bőrkabát vagy autó. A népszerűsége elég nagy, az élelmiszer ipartól kezdve a gyógyszergyártásig, számtalan helyen alkalmazzák.   

Mi a lótusz hatás?


Az egyik legszebb vízinövény a lótusz, aminek a különlegessége, hogy állandóan tiszta. Az 1970-es években Wilhelm Barthlolt és Nesta Ehler kezdte el vizsgálni a virág víztaszító tulajdonságát. Ez annyit jelent, hogy a lótuszra kerülő vízcseppek gömb alakúvá válnak és legurulnak róla. Azt találták, hogy a leveleket szabályos elrendezésben lévő, parányi csúcsocskák borítják, ezért ezeken nem tud megkapaszkodni a szennyeződés és a víz. Ilyenkor a vízcsepp felületének csak a 2-3 százaléka tapad!      

Mit jelent a nano?


A manapság egyre többet emlegetett nano, a görög nanosz, törpe szóból ered. Az elnevezés nem véletlen, olyan gyűjtőnevet, alkalmazott tudományt jelent, amely az atomok méreteivel megegyező nagyságrendű méretű dolgokkal foglalkozik. Az SI mértékegységrendszerben a méternek az egy milliárd részét jelenti. Úgy aránylik a méter a nanométerhez, ahogy a Föld nagyságához a focilabda mérete.

A nanotechnológia segít az autóápolásban?


Igen, ide is betört. A nanotechnológia segítségével lehet víz és szennyeződés taszító bevonatokat felvinni az autók karosszériájára és ablakokra. Ennek hatására később kell csak használni az ablaktörlőt, mert a vízcseppek "leszaladnak" az ablakról és a  felületről. A tisztítás is könnyebb, mert az így kezelt felületet általában elég mikroszálas kendővel és minimális folyadékkal tisztítani és máris ragyogóan néz ki.

Az autó mely részeit, mivel lehet ápolni?


Az autóápolás igen szerteágazó műfajjá vált, így már nem csak autósamponból, szélvédő tisztítóból és polírpasztákból áll a választékunk. Megtalálható a kínálatunkban a keréktárcsák ápolására, tisztítására szolgáló készletek, ott vannak még a gumiabroncsok, és a gumi alkatrészek ápolására szolgáló holmik. Az autók műszerfala, és műanyag alkatrészei sem maradhatnak ki a tisztításból. Ezeken felül ott vannak még olyan területek, mint a téli autózást megkönnyítő pára mentesítő szprék és eszközök, vagy a nyest taszító szpré, ami megakadályozza, hogy a motortérbe bemásszon a rágcsáló és kárt tegyen a kábelekben, burkolatokban.